Skip to content
Trandafiri, descoperă ghidul nostru despre culori și semnificații speciale

Trandafiri, descoperă ghidul nostru despre culori și semnificații speciale

Trandafiri, descoperă ghidul nostru despre culori și semnificații speciale. Articol de blog dedicat celor aflați în căutarea de trandafiri. Trandafirii vin într-o gamă variată de culori. De la roșu la galben și de la alb la roz. Ce să mai spunem? Puteți oferi trandafiri în toate culorile curcubeului (chiar există și trandafiri curcubeu!).

Cu o astfel de varietate, suntem siguri că există momente când sunteți copleșiți de alegerea perfectă pentru aranjamente florale. Am creat acest ghid pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre semnificația culorilor trandafirilor.

Continuați să citiți acest articol de blog. Tot ce trebuie să faceți este să combinați culorile de trandafiri pentru ocazia unde doriți să îi oferiți pe post de cadou!

Trandafiri roșii care transmit un simplu „Te iubesc”

Nimic nu spune „Te iubesc” ca un buchet frumos de trandafiri roșii. Știm cu toții din filme și romane populare că trandafirii roșii sunt un simbol atemporal al iubirii. Cu toate acestea, sensul este mult mai profund în ceea ce privește această floare.

Iubirea este stratificată, la fel și sensul trandafirului roșu.

Culoarea roșie evocă un răspuns energic și senzual în creierul uman. Prin urmare, e asociată cu relații mai calde și pasionale. Numărul de tulpini de trandafir pe care alegeți să le oferiți va adăuga, de asemenea, o dimensiune suplimentară la semnificația cadoului dvs.

Când ar trebui să oferiți un trandafir roșu?

 • primele întâlniri. Dacă doriți să faceți o primă impresie bună asupra iubitei voastre, un buchet simplu de trandafiri roșii le va „mângâia” inima;
 • o escapadă romantică. Plănuiți un weekend romantic cu cineva special? Surprindeți-i cu un buchet de trandafiri roșii, livrați direct la hotel;
 • aniversarea nunții. Indiferent dacă sărbătoriți prima aniversare a nunții sau cea de-a 10-a, un cadou din trandafiri roșii este întotdeauna potrivit. Trandafirii premium cu tijă lungă, ambalați elegant într-o cutie de cadouri sau într-un buchet, vor adăuga cu siguranță o notă romantică nopții dedicate aniversării;
 • Ziua Îndrăgostiților. Fiind cea mai romantică zi a anului, nu e surprinzător faptul că atunci trandafirul roșu se confruntă cu cea mai mare cerere. Oferiți o singură tulpină pentru a spune „Te iubesc”. Sau o duzină de trandafiri pentru a pune întrebarea pe care știi că o așteaptă!

Trandafiri roz pentru un mesaj de afecțiune: „Îmi pasă de tine”

Trandafirii roz sunt la fel de bogați în semnificații ca și omologii lor roșii. Puteți trimite un mesaj de dragoste la fel de ușor cu acești muguri superbi, mai ales dacă ați intrat recent într-o relație.

Ca o „icoană” a iubirii platonice, trandafirul roz este, de asemenea, o alegere excelentă de cadou. Mai ales atunci când vă doriți să arătați afecțiune pentru rudele sau prietenii cu care împărtășiți o legătură specială.

Când ar trebui să oferiți un trandafir roz?

 • zile de naștere. Când vine petrecerea de ziua de naștere a celei mai bune prietene sau e timpul să scoți mama la prânz, să oferi un buchet roz este modalitatea de a arăta cât de mult înseamnă pentru tine;
 • a 15-a aniversare a nunții. Rozul nu este doar pentru noi relații. Sărbătorește-ți cea de-a 15-a aniversare de nuntă cu un aranjament floral frumos sau un aranjament de trandafiri roz pentru a-ți marca angajamentul;
 • Ziua Îndrăgostiților. Simbolizând partea mai „soft” a iubirii, trandafirii roz sunt o alternativă excelentă la roșul de Ziua Îndrăgostiților, în special pentru cuplurile noi.

Trandafirii galbeni înseamnă „Felicitări!”

Galbenul reprezintă tot ceea ce este vesel și frumos despre viață, despre lume și despre cineva special. Există multe ocazii pozitive care apar în mod neașteptat. Sunt aceste perioade fabuloase ale anului care aduc trandafirii galbeni în prim plan ca un cadou de felicitare.

Cadou din trandafiri galbeni pentru oricare dintre următoarele realizări:

 • absolvire: de la diploma de absolvire a liceului, până la un certificat obținut cu sânge, sudoare și lacrimi, absolvirile sunt o zi marcată cel mai bine cu galben;
 • promovări: expediați un aranjament din trandafiri galbeni la biroul lor atunci când au fost promovați pentru a sărbători o treabă bine făcută;
 • a 50-a aniversare a nunții: reflectă la ultimii 50 de ani alături de iubirea ta cu un buchet sau aranjamente de trandafiri galbeni.

Sărbătoriți sau jeliți cu trandafiri albi

Trandafirii albi simbolizează puritatea, inocența și virtutea destinatarului. Pentru ocazii festive precum logodnele și nunțile, trandafirii albi marchează un ritual de trecere. O tranziție de la o fază a vieții la alta.

Într-o zi solemnă în care energia nu este atât de mare, trandafirii albi exprimă simpatii sau un mesaj de rămas bun de la persoana iubită.

Trandafirii albi ar trebui să fie oferiți pentru:

 • înmormântări: trandafirii albi nu sunt atât un cadou, cât un semn de amintire atunci când suntem alături de cineva pe ultimul drum;
 • vizite la spital: trebuie să aveți la îndemână un buchet sau un aranjament de trandafiri albi pentru a-i ura cuiva „sănătate” pe patul de spital. Efectul lor calmant vă va liniști persoana dragă sau ruda aflată la suferință;
 • angajamente: cadouri din trandafiri albi pot fi oferite pentru a sărbători noi începuturi și a marca anunțul unei uniuni care vine, în cinstea cuplului fericit.

Trandafirii curcubeu înseamnă fericire

Curcubeul este un simbol atemporal al renașterii, libertății și triumfului. Trandafirii curcubeu sunt potriviți pentru orice ocazie, dar vă recomandăm să îi oferiți pentru:

 • Ziua Mamei: înveseliți Ziua Mamei cu un buchet de flori care va exprima mulțumirile pentru sprijin, dragostea și grija;
 • aniversări: spune-i partenerei tale că o iubești ca toate culorile curcubeului cu acești muguri superbi;
 • sosire pe lume a unui bebeluș: un aranjament din 20 de fire de trandafiri curcubeu va lumina sala de nașteri.

Trandafiri cu sens

Prin potrivirea culorii trandafirilor cu sentimentul oricărei ocazii, oferiți un cadou mult mai special. Doriți să comandați un buchet de trandafiri pentru Ziua Îndrăgostiților, zile de naștere și multe alte ocazii? Intrați în contact cu echipa de la Deluxe Flowers în cel mai scurt timp!

Sunteți în căutarea unor servicii SEO și pentru mentenanța website-urilor alocate diverselor companii? Dacă răspunsul este afirmativ, intrați chiar azi în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Back To Top