Skip to content
Dublu denim, cum să abordezi aspectul cel mai controversat al modei

Dublu denim, cum să abordezi aspectul cel mai controversat al modei

Dublu denim, cum să abordezi aspectul cel mai controversat al modei. Acest aspect notoriu a fost subiectul multor dezbateri în branșă.

Are o abilitate unică de a arăta „dureros” de cool sau catastrofal de rău, cu puțin spațiu la mijloc. Pentru un punct de referință, pur și simplu căutați pe Google „Steve McQueen double denim” și „Justin Timberlake double denim” și comparați…

Această alegere de garderobă polarizantă nu a fost în lumina reflectoarelor în ultimii 20 de ani. Dacă aveți costumele sartoriale și vă trebuie un stil nou, nu există niciun motiv pentru a nu încerca așa ceva.

Obținerea corectă a denimului dublu nu este dificilă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați câteva linii directoare de bază și îl puteți face să funcționeze pentru dvs. Evident, aveți nevoie de haine bărbați care să se ridice la acest nivel.

De asemenea, este util să aveți un ghid vizual și câteva idei pe care să construiți. Acesta este motiv pentru care am adunat în acest articol de blog câteva dintre preferințele noastre în materie de dublu denim pentru a vă inspira.

Dublu denim: crimă în fashion sau mișcare de profesionist?

Dacă nu v-ați ocupat de dublu denim până acum probabil acesta este motivul. Smoking-ul canadian și-a câștigat reputația de „crimă” a modei de bună credință. Nu doar o mișcare riscantă, ci chiar o zonă completă interzisă.

Dar nu a fost întotdeauna așa și nu trebuie să fie nici acum.

La începutul anilor 1900, denimul dublu era popular în Statele Unite, dar numai ca îmbrăcăminte de lucru. A trebuit să vină anii ’50 pentru a începe să fie o mișcare de modă mulțumită unor „titani” ca Elvis Presley și Marilyn Monroe.

În deceniile care au urmat, denimul dublu a rămas o opțiune de garderobă total valabilă. De la Marlon Brando la Steve McQueen și până la Ralph Lauren însuși.

Unii dintre cei mai mari producători și creatori de tendințe pentru bărbați au experimentat aspectul. Dar la începutul anilor 2000 lucrurile s-au schimbat în rău. Denimul lui Timberlake a venit ca ultimul cui în sicriul denimului dublu.

Din acel moment a devenit o limită pentru oricine nu știa secretul: contrastul. Cu excepția variantei de negru total, amestecarea diferitelor nuanțe este cheia pentru a face un dublu denim să funcționeze.

Amintiți-vă acest lucru și veți ajunge la jumătatea drumului spre una dintre cele mai provocatoare combinații pentru bărbați.

Contrast mare

Probabil cel mai simplu mod de a scoate denimul dublu este să alegeți abordarea cu contrast ridicat. Prin aceasta ne referim la nuanțe opuse sus și jos pentru a crea o distincție clară între cele două articole de îmbrăcăminte din denim.

Acest aspect plasează o jachetă din denim albă lângă o pereche de blugi din denim. Nu se simte deloc denim-y în sens tradițional.

Culorile sunt atât de diferite, dar oferă totuși toate părțile bune pentru a avea o ținută completă din denim: textură, durabilitate și așa mai departe. Cu toate acestea, aspectul monocromatic nu este pentru toată lumea.

Un mod simplu prin care puteți „condimenta” lucrurile este să folosiți un tricou cu model pentru a injecta o picătură de personalitate. Un aspect particular poate folosi o opțiune subtilă cu dungi gri, dar și alte stiluri pot funcționa.

Pe vreme mai rece, schimbați tricoul pentru unele variante din tricotaje, de exemplu, o bluză pe gât.

Totul în negru pentru denim dublu

În general, denimul dublu arată rău atunci când nuanțele sunt prea potrivite. Nuanțele decolorate din cap până în picioare ar trebui lăsate deoparte, cu excepția cazului în care vă îndreptați către o petrecere în costum ca cowboy sau sunteți Justin Timberlake în 2001.

Această regulă de potrivire a culorilor este corectă în 99,9% din cazuri, totul negru fiind excepția.

Negrul permite denimului să fie ascuns. Nuanțele întunecate redau aspectul texturat al mărcii comerciale a țesăturii și îi permit să se amestece.

Dacă negrul se simte puțin prea puternic, adăugați un indiciu subtil de contrast tonal. Un gri închis în nuanțe de cărbune funcționează bine cu negrul. Aduce adâncime ținutei, menținând în același timp lucrurile subevaluate în mod corespunzător.

Tonal

Amestecarea nuanțelor e esențială atunci când vine vorba de denim dublu. Chiar dacă toate sunt din aceeași culoare de bază. Luați, de exemplu, un aspect albastru. Funcționează deoarece fiecare nuanță este ușor diferită.

Este dublu denim, dar nu așa cum știți.

Această ținută specială pune o piesă de un albastru deschis pe un fundal de albastru închis. Negrul ar funcționa la fel de bine. Acest lucru permite hainei de culoare mai deschisă (în acest caz o cămașă din denim) să acționeze ca punct focal în timp ce orice altceva se amestecă în fundal.

Totul are aproximativ aceeași culoare. Însă, există un contrast suficient între diferitele nuanțe de albastru pentru a face ca ținuta să funcționeze ca un întreg.

Albastru și alb pentru dublu denim

Suntem mari susținători ai simplității. Mai puțin tinde să fie mai bine în ceea ce privește stilul. Abordare minimalistă a denimului dublu, ilustrarea perfectă a acestui lucru.

Aici totul se întâmplă doar între două culori: albastru și alb. Cu toate acestea, e suficient ca să funcționeze. Din nou, contrastul clar între jumătatea de sus și cea de jos face ca acest aspect să fie unul câștigător.

Adăugați o pereche de adidași albi simpli și sunteți gata de plecare.

Abordarea „albastru și alb” este întotdeauna o opțiune solidă atunci când vine vorba de denim dublu, minimalist sau altfel. Aceste două culori vor arăta întotdeauna bine împreună, așa că, dacă aveți dubii, reveniți la ele.

Umbrele Pământului

Așa cum nuanțele întunecate ale denimului funcționează bine împreună, la fel este și în cazul celor deschise. Nisipul, nuanțele de pământ ori cremul și griul deschis pot fi perfecte când vine vorba despre denim dublu în lunile calde.

Acest aspect se bazează pe o paletă de culori deschise.

Folosiți un alb simplu sub formă de culoare pentru ancorare. Tricoul și adidașii servesc drept bază, în timp ce jacheta crem și blugii gri deschis aduc culoarea, deși foarte subtil.

Dacă doriți o mică schimbare de ton nu există niciun motiv pentru care aceeași ținută să nu poată merge cu o jachetă mai închisă la culoare. Gândiți-vă la blugi ușori, un tricou ușor și o jachetă raw din denim sau chiar neagră.

Contrast puternic pentru dublu denim

Dacă veți pune două articole de îmbrăcăminte din denim de aceeași culoare una lângă alta asigurați-vă că sunt mai închise la culoare. De asemenea, trebuie să există un alt element al ținutei care să ofere un contrast puternic.

De exemplu, un tricou alb strălucitor compensează cămașa raw din denim și blugii. Culorile întunecate funcționează bine împreună iar cizmele Chelsea negre leagă totul frumos.

Un lucru de reținut este că nuanțele tale de marină trebuie să fie foarte apropiate, dacă nu chiar identice. În cazul în care sunt puțin prea diferite, întregul aspect se va destrăma.

Sunteți în căutarea unor servicii SEO și de marketing? Dacă răspunsul este afirmativ, nu ezitați să intrați în contact cu noi!

Back To Top