Skip to content
Hipotensiunea, cum vă poate afecta stilul de viață și ce trebuie să faceți

Hipotensiunea, cum vă poate afecta stilul de viață și ce trebuie să faceți

Hipotensiunea, cum vă poate afecta stilul de viață și ce trebuie să faceți. Inima este un organ ce are nevoie de o atenție mai specială.

Gândiți-vă la bolile cauzate de stilul de viață dezordonat „îmbrățișat” de foarte multe persoane. Afecțiunile precum diabetul și hipertensiunea arterială trebuie să vină în prim plan.

Hipotensiunea, inamicul tăcut care vă poate afecta sănătatea

Alimentate de un stil de viață nesănătos și de stres suplimentar, aceste boli nu necesită mult timp pentru a influența corpul unei persoane.

Cu toate acestea, există multe alte probleme medicale care se strecoară fără avertisment. Un astfel de fenomen care trebuie luat în considerare la modul cel mai serios este hipotensiunea.

Starea prelungită a tensiunii arteriale scăzute este considerată serioasă numai atunci când simptomele sunt vizibile. Ar trebui să știm că o tensiune arterială sistolică mai mică de 90 mm-Hg sau diastolică mai mică de 60 mm Hg este înțeleasă a fi hipotensiune arterială.

Chiar dacă hipotensiunea este considerată mai mult o stare fiziologică decât o afecțiune, ar trebui să știți despre fenomenul care ar putea afecta drastic activitatea dvs. zilnică.

La fel cum cumpărați consumabile medicale online atunci când vă confruntați cu o problemă a stocurilor, puteți, de asemenea, să explorați gama de monitoare și să alegeți unul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Cu toate acestea, ar trebui să știți puțin mai multe despre hipotensiune pentru a o controla și mai eficient. Să aflăm împreună care sunt informațiile relevante despre subiect în acest articol de blog!

Ce cauzează hipotensiunea?

Multe studii și rezultate din trecut au arătat că hipotensiunea este un simptom al multor probleme ale corpului. Mai ales atunci când persoanele în vârstă sunt îngrijorate. Principalele motive pentru scăderea tensiunii arteriale includ:

  • volumul redus de sânge. Afecțiunea cunoscută sub numele de hipovolemie e adesea considerată drept cel mai frecvent motiv pentru hipertensiune. Probleme precum hemoragia, aportul insuficient de lichide și retenția ineficientă a electroliților ar putea duce la reducerea volumului de sânge care circulă prin vase;
  • efecte secundare ale medicamentelor. Utilizarea continuă a medicamentelor, cum ar fi alfa-blocantele, beta-blocantele, pot avea un impact asupra ritmului cardiac, încetinindu-l, în cele din urmă, și reducând capacitatea inimii de a pompa sânge. Anumite medicamente pe bază de plante pot prezenta o tensiune arterială scăzută ca efect secundar;
  • afecțiuni cardiace existente. Afecțiunile cardiace, cum ar fi atacurile de cord sau probleme ale valvei cardiace au văzut tensiunea arterială scăzând până la capătul inferior. În aceste condiții, mușchii cardiaci mai slăbiți nu puteau pompa sângele într-un mod eficient. Pentru astfel de cazuri, prețurile atractive ale ECG-urilor de astăzi și natura portabilă a acestor echipamente au simplificat diagnosticarea și gestionarea hipotensiunii.

Cum se tratează această condiție medicală?

Cele mai frecvente dintre simptome includ oboseală extremă, greață, pierderea cunoștinței și senzația de amețeală. Acest lucru vă poate afecta drastic activitățile de zi cu zi.

Vă induce o stare de letargie și o lipsă generală de a dispune de orice activitate. Din fericire, hipotensiunea este mai ușor de recuperat în comparație cu alte probleme de sănătate.

Tensiunea arterială scăzută cronică poate fi tratată cu modificări adecvate ale stilului de viață și ale dietei. Cu toate acestea, se pot analiza și măsurile recomandate mai jos. Acestea sunt simple și ușor de implementat, fiind benefice nu doar pentru ameliorarea acestei stări de sănătate:

  1. creșteți aportul de sare în dietă;
  2. creșteți aportul regulat de lichide (nealcoolice), mai ales în timpul verilor;
  3. răsfățați-vă cu exerciții fizice regulate pentru a vă stimula fluxul sanguin. Totuși, evitați ridicarea greutăților până când tensiunea arterială revine la valori normale;
  4. evitați să stați prea mult timp în picioare;
  5. evitați mișcarea bruscă a corpului, mai ales atunci când vă ridicați în picioare după ce ați stat mult timp așezat;
  6. mâncați mai des dar în porții mai mici.
  7. utilizați compresii pe jumătatea inferioară a corpului pentru a restrânge sângele în partea superioară.

Concluzie

Hipotensiunea este o problemă minoră și poate fi rezolvată mult mai devreme și mai simplu în comparație cu alte probleme de natură medicală.

Pentru cazurile mai grave, în care sunt implicate afecțiuni cardiace, urmați recomandările medicilor specialiști. Nu uita să mănânci sănătos, să te odihnești corespunzător și lucrurile vor reveni la normal într-un timp scurt.

Vă pasionează zona de știri SEO? Aveți nevoie de servicii de marketing online pentru afacerea dvs.? Nu mai stați pe gânduri! Intrați chiar azi în contact cu noi. Descoperiți întreaga noastră gamă de servicii SEO și mentenanță pentru website-uri ori alte platforme online.

Back To Top