Skip to content
Pielea, cum poți ieși din zona de autocritică în privința aspectului?

Pielea, cum poți ieși din zona de autocritică în privința aspectului?

Pielea, cum poți ieși din zona de autocritică în privința aspectului? Articol de blog oferit de platforma pentru servicii SEO și marketing.

Cu siguranță toate am fost acolo într-un moment sau altul al vieților noastre. Stăteam în fața oglinzii din baie, cu degetele ridicate și ațintite lângă o pată.

Știam că nu trebuie să facem ceea ce ne doream cu disperare în acele clipe tensionate. Să ne agresăm și să ne punem „la colț” pielea care începea să adune anumite imperfecțiuni.

Pielea trebuie tratată cu delicatețe și când nu ne convine aspectul

Știm toate motivele pentru care nu ar trebui să acționăm impulsiv. Știm că va face ca acel coș să rămână și mai mult timp pe față. Știm că o abordare agresivă poate duce la cicatrici sau la o pată urâtă pe piele.

Știam că cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru pielea mea era să plec. Și totuși, uneori tentațiile reușesc să compleșească rațiunea gândurilor mele.

Nu este doar fața zona în care oamenii își concentrează atenția.

Unii oameni se comportă agresiv cu cuticulele și unghiile. Unele pot avea cicatrici sau pete inflamate pe piele pe care nu le pot lăsa singure. Se estimează că agresiunea cronică a pielii afectează în jur de 2 până la 5% din populație. Ce este și mai interesant, sau poate că nu, 75% sunt femei.

Este un obicei greu de abandonat mai ales dacă a ajuns în stadiul de cronicizare. De aceea atunci când vorbeam cu un estetician mi-a plăcut sfatul înțelept pe care îl dă clienților.

Cum poți scăpa dintr-o spirală a agresiunilor asupra pielii

Unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le poți face? Cu siguranță răspunsul poate fi reformularea modului în care îți vezi pielea.

Oricine este un agresor cronic pentru propria piele ar putea să se gândească îl felul următor. Nu te vezi trăgând și agresând ficatul sau inima. Ai putea face asta cu vreun alt organ?

Nu, doar pentru că acesta este organul cel mai exterior, de parcă există de obicei un element de control, fixare sau chiar plictiseală. Este important să vă amintiți că pielea dvs. este un organ și, atunci când o deteriorați, vă deteriorați.

Evident, o schimbare a mentalității este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le abordezi. Mai ales atunci când trebuie să treci peste obiceiul tău de a-ți agresa pielea.

Desigur, puteți face mult mai multe pentru a vă recăpăta controlul asupra propriilor simțuri. Iată o serie de sfaturi suplimentare. Acestea vă pot ajuta să încetați să vă agresați pielea delicată și prețioasă. Nu uitați de aplicarea unor produse cosmetice de top care pot repara daunele deja provocate.

Cele trei sfaturi care nu trebuie niciodată trecute cu vederea în legătură cu pielea ta:

  1. începe cu practica de recunoștință a pielii. Practicile de recunoștință te ajută să te simți recunoscătoare pentru tot ce face pielea pentru tine. Pe măsură ce crești în recunoștință față de pielea ta e posibil să găsești mai puțină dorință de autoagresiune. E important să vă găsiți echilibrul în ceea ce privește modul în care priviți pielea;
  2. când simțiți că dorința apare, mișcați-vă. O teorie este că autoagresiunea este un comportament de autoreglare. Ne stimulează atunci când suntem plictisiți sau sedentari. De exemplu, atunci când ne uităm la televizor, la computer sau când vorbim la telefon. De asemenea, ne calmează atunci când suntem supra stimulați sau într-o stare continuă de stres. Spre pildă, fie prin emoții negative, fie prin stres sau entuziasm pozitiv;
  3. respirația. Respirația este un instrument puternic care ne poate întări și ne poate calma în acest moment. Și cel mai bun lucru este că nu aveți nevoie de niciun fel de aparat sau dispozitiv pentru asta. Pur și simplu apelați la o tehnică de respirație, la alegere. Aplicați exercițiul învățat ori de câte ori simțiți nevoia de calmare și pentru a evita o nouă criză. Pielea o să vă fie recunoscătoare.

Obișnuința ta de a-ți agresa pielea este mai serioasă? Simți că nu poți controla de una singură problema. În cazul în care răspunsul este afirmativ, îți recomand să apelezi la un dermatolog, medic sau terapeut.

Specialiștii în acest domeniu te vor putea îndruma spre rezolvarea situației.

Concluzie

Cei mai mulți dintre noi ne agresăm pielea din când în când. Cu toate acestea, o parte dintre noi o facem într-un mod cronic și deloc benefic.

Atunci când doriți să vă agresați pielea (fie că este vorba de față, unghii sau păr), încercați una dintre aceste tehnici. În cazul în care rezultatele nu sunt cele scontate, după cum am precizat anterior, apelați la expertiza unui specialist.

Doriți o colaborare pe termen lung în domeniul marketing-ului și al advertorialelor SEO? Vă invităm să intrați în contact cu noi pentru a descoperi întreaga noastră gamă de servicii.

Back To Top