Skip to content
Ulei Presat

Ulei presat, procedura la rece pentru un stil de viață sănătos

Ulei presat, procedura la rece pentru un stil de viață sănătos. Oamenii din epoca modernă se îndreaptă încet spre cultura tradițională.

O temă principală de discuție este cea legată de uleiul presat la rece.

Mulți oameni de știință și experți au declarat că un ulei presate la rece este o alternativă sănătoasă.

Comparația este cu atât mai elocventă cu cât vorbim despre uleiurile de gătit rafinate normale.

Se știe că un ulei presat la rece nu conține colesterol rău, este nerafinat și neprelucrat.

Nu în ultimul rând, conține antioxidanți naturali care sunt benefici pentru corpul uman.

Dar v-ați întrebat vreodată cum sunt fabricate uleiurile presate la rece?

Prin ce se deosebesc de uleiurile rafinate pe care le folosim în bucătării pentru a găti mâncare?

Cum au devenit o alternativă sănătoasă la uleiurile de gătit? Mai jos în acest articol vom oferi un scurt răspuns.

Ulei presat la rece: ce este?

Uleiul presat la rece, cum ar fi ulei de cânepă, este folosit pentru gătit și uneori ca remediu natural.

Aceste uleiuri sunt extrase din semințe, fructe sau legume și chiar din nuci.

Presarea la rece este metoda de extracție a uleiului din semințe oleaginoase.

În această categorie putem include semințele de susan, de floarea soarelui, rapiță, nucă de cocos sau nuci.

Acest proces este special deoarece nu se folosește cu adevărat căldura pentru extragere.

O asemenea abordare a procesului poate degrada aroma uleiului și calitatea nutrițională a produsului final.

Metoda de presare la rece presupune zdrobirea semințelor sau a nucilor și forțarea uleiului prin presiune.

Presarea la rece este metoda de extracție a uleiului din semințe oleaginoase

În vremurile de demult, în India pentru a extrage uleiul din semințe oleaginoase sau nuci se folosea „ghani”.

O structură cilindrică lungă alcătuită de obicei din lemn servea acestui scop.

Conform surselor locale, ghani era un dispozitiv realizat din piatră sau lemn.

Acesta era legat de animale pentru a extrage uleiul sub presiune din semințe.

Aceasta era cea mai simplă metodă de presare la rece a uleiurilor dintr-o sămânță.

Nu implica generarea de prea multă căldură, păstrând astfel toate beneficiile naturale ale uleiului.

Un ulei presat la rece este sănătos?

Presarea la rece păstrează antioxidanții sănătoși care sunt altfel deteriorați prin expunerea la căldură.

Antioxidanții ajută în combaterea radicalilor liberi care provoacă leziuni celulare în organism.

Majoritatea uleiurilor presate la rece sunt bogate în vitamina E.

Această vitamină are proprietăți antiinflamatorii și vindecătoare.

Sunt, de asemenea, surse bogate de acid oleic care vă ajută să vă stimulați sistemul imunitar.

Toate aceste uleiuri realizate prin procesul de rafinare cu ultimele tehnologii sunt excelente.

Cu toate acestea, pierd nutrienții odată expuse la prea multă căldură.

Uleiul presat la rece păstrează antioxidanții sănătoși care sunt altfel deteriorați prin expunerea la căldură.

Ar trebui să gătiți cu uleiuri presate la rece?

Potrivit specialiștilor, uleiurile de susan, floarea-soarelui, arahide și nucă de cocos pot fi folosite la gătit.

Cu toate acestea, uleiurile presate la rece nu ar trebui utilizate într-o cantitate exagerată.

De asemenea, se recomandă a nu fi expuse la prea multă căldură.

În general, se recomandă să gătiți cu uleiuri presate la rece.

Acestea nu numai că dau o aromă bogată alimentelor, dar sunt și sănătoase pentru corpul uman.

Pe de altă parte, aceste tipuri de uleiuri nu se „înțeleg” prea bine cu căldura.

De altfel, acesta este singurul motiv pentru care nu sunt extrase prin tehnici de încălzire.

Uleiurile precum cele de susan și măsline funcționează cel mai bine când sunt presărate peste mâncarea gătită.

Intenționați să treceți la uleiurile presate la rece?

Folosiți-le pe deasupra salatelor, pâinilor și a cărnii fierte pentru o combinație de aromă și sănătate.

Acestea sunt doar câteva beneficii ale utilizării uleiului presat la rece.

Cel mai simplu și rapid mod de a obține ulei presat la rece este prin intermediul magazinului nostru online.

Puteți selecta oricând cantitatea de ulei conform cerințelor dumneavoastră.

Aveți nevoie de asistență pentru a cumpăra ulei presat la rece? Nu ezitați să intrați în contact cu Pura Agro!

Beneficii comune ale uleiului presat la rece

1. Beneficiile uleiului de ghimbir sau de susan

Beneficiile comune includ prevenirea diabetului, creșterea colesterol HDL și reducerea colesterol LDL.

Deoarece uleiurile conțin fitosteroli, aceștia ajută la blocarea producțiilor rele de colesterol nedorit.

Uleiul de ghimbir ne protejează de tensiunea arterială crescută, cancer și chiar de deteriorarea ADN-ului.

Acest ulei este cunoscut pentru creșterea sănătății bucale, a ochilor și rezolvarea problemelor respiratorii.

2. Beneficiile uleiului de nucă de cocos

Uleiului de nucă de cocos este cea mai bună alegere naturală pentru păr.

Oferă podoabei capilare proteinele necesare pentru sănătate și fire strălucitoare.

Acest lucru îmbunătățește capacitatea corpului nostru de a absorbi magneziu și calciu.

Cu un aport crescut de asemenea resurse, puteți să vă bucurați și de beneficiile asupra întăririi osului.

Uleiul ajută și în cazul unor boli ale vezicii biliare și ale rinichilor.

Mai mult, vă protejează de bolile cardiovasculare, oferind hidratare pentru pielea uscată.

3. Avantajele uleiului de arahide sau alune

Fiind cel mai bun ulei pentru gătit, uleiul de arahide are o resursă abundentă de grăsimi mono-saturate.

De asemenea, acesta este bogat și în proteine ori vitaminele A, D și E.

Uleiul de arahide se poate lăuda ca fiind o bogată resursă de acizi mono-nesaturați.

Acești acizi ajută la scăderea colesterolului rău și la reducerea tensiunii arteriale.

Ulei presat la rece: beneficii generale

Deși beneficiile uleiului presat la rece nu pot fi descrise într-un singur articol, le prezentăm pe cele mai populare.

  1. uleiul presat la rece păstrează antioxidanții sănătoși, care altfel sunt eliminați de căldură. Acești antioxidanți luptă împotriva radicalilor liberi dăunători și previn complet dezvoltarea tumorilor;
  2. uleiul de susan presat la rece este bogat în vitamina E. Vitamina E este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și de vindecare rapidă. Este o sursă foarte bună de acid oleic care întărește sistemul imunitar al corpului uman;
  3. uleiul de cocos presat la rece ar putea avea o reputație proastă datorită conținutului său de colesterol. Pe de altă parte, este bogat în acid lauric ce luptă cu agenții patogeni nocivi. Acest compus poate fi găsit și în laptele matern uman care salvează copilul de antigeni. Uleiul de cocos conține o mulțime de trigliceride cu lanț mediu care sunt metabolizate diferit. Acestea pot avea efecte terapeutice privind tulburările cronice ale creierului.
Back To Top